Auto theorie ezelsbruggetje | Tips en trucs om te leren

Auto theorie ezelsbruggetje

Je rijbewijs halen willen we allemaal wel, maar de weg ernaartoe is niet voor iedereen even makkelijk. Vooral tegen de theorie kijken veel mensen op. Toch is het cruciaal om hier voldoende aandacht aan te besteden. Bij het falen van het theorie-examen moet je voor een herkansing betalen waardoor de kosten hoog kunnen oplopen voor iets dat al het nodige kost. Gelukkig zijn er verschillende ezelsbruggetjes voor in het verkeer die je kunnen helpen om de theorie beter te onthouden en in één keer voor je examen te slagen.

Ezelsbruggetjes voor je auto theorie

Een belangrijk onderdeel in het theorie-examen is verkeersborden kennis . Er zijn zo’n tweehonderd verschillende verkeersborden waarvan er een aantal veel op elkaar lijken. Het is zaak om deze allemaal te kennen en van elkaar te kunnen onderscheiden. Het vergt de nodige tijd om deze allemaal te leren en wanneer je niet genoeg herhaalt, ben je ze al snel weer vergeten.

Door middel van ezelsbruggetjes te gebruiken tijdens het oefenen van verkeersborden zorg je ervoor dat je de borden sneller leert kennen en onthoud je ze ook beter. Ezelsbruggetjes houden in dat je de verkeersborden door middel van een geheugenkunst beter leert onthouden. Zodoende ga je bepaalde elementen in een bord herkennen, waarna je aan het ezelsbruggetje denkt en vervolgens de betekenis weet. Vaak bestaan ezelsbruggetjes uit verschillende letters die een betekenis vormen.

Wanneer je bijvoorbeeld een verkeersbord met een kruis erop ziet staan, kun je denken aan het woord “kruiS”. De “S” in het woord kruis staat voor stilstaan. Een bord met een kruis erop betekent verboden stil te staan. Hier mag je dus niet parkeren. Kom jij een bord tegen met een streeP erop? Kijk dan naar de laatste letter “P”. Hier mag je NIET parkeren.

Adviezen voor het theorie oefenen met ezelsbruggetjes

In een keer slagen voor je autotheorie behaal je veel gemakkelijker door het gebruik van verschillende ezelsbruggetjes. Ezelsbruggetjes komen tot stand doordat cursisten ze bedacht hebben om bepaalde regels beter te onthouden. Sommige worden zo vaak gebruikt en hebben dat ze opgenomen worden in een heleboel cursussen.

Wanneer je bijvoorbeeld moet oversteken met je auto, kun je aan het woord “SPOT” denken. Dit staat voor Spiegel kijken, Pijl, Opzij kijken en Tegenliggers. Door dit voor jezelf na te gaan wanneer je moet oversteken, weet jij precies wat je moet doen. Een ander ezelsbruggetje dat zich bewezen heeft, is “Nat blad maakt glad” dat veel gebruikt wordt in de herfst. In de herfst is het gevaar van glijden meer aanwezig dan anders. In onze cursus komen meerdere ezelsbruggetjes aan bod. Hieronder geven we er alvast een aantal prijs:

Ken jij meerdere ezelsbruggetjes die jou geholpen hebben met het onthouden van de auto theorie? Laat het ons weten en help andere studenten met het leren voor het auto theorie-examen.