Slipcursus Volgen? | Wat Moet je Weten? Info & Tips

Slipcursus

Deelname aan het verkeer is doorgaans een ontspannen bezigheid, maar veranderd dat snel wanneer de beheersbaarheid van de auto in gedrang komt. Daar kunnen er een aantal factoren ter oorzake aan zijn, maar is het belangrijk om het hoofd koel te houden en de auto te blijven beheersen. Een slipcursus komt niet voor tijdens het auto theorie examen, maar draagt wel bij in praktische vorm voor je eigen verkeersveiligheid.

Dat is echter in de praktijk eenvoudiger gezegd dan gedaan en is het volgen van een slipcursus geen slecht idee. Het wordt dan gelijk duidelijk waar er allemaal op gelet dient te worden.

Het belang van een anti slipcursus auto volgen

Stel dat jij je nu op een binnenweg bevindt en plots op een glad stuk terecht komt. Een smalle weg met niet veel ruimte om de auto te manoeuvreren. Het nemen van de juiste besluiten zal binnen fractie van een seconde moeten gebeuren en kan er zelfs zo ver worden gegaan door te zeggen, dat het instinctief moet gebeuren.

Wie een anti slipcursus auto heeft gevolgt, zal wel in staat zijn om zonder veel inspanning de nodige handelingen te verrichten. Daar komt er veel erbij kijken en wordt er door de instructeur daarom ook altijd een analyse gemaakt van de personen die deelnemen aan zo een cursus. Zo kan de aanpak indien nodig aangepast worden en zullen alle deelnemers met success de cursus kunnen afronden. Dat is immers het einddoel en wordt er niet licht daarover nagedacht.

Het begin is altijd onderbouwt met wat theorie om de mechanismen uit te leggen die zorgen voor het slipgevaar en hoe er op gereageerd dient te worden. Het praktijkgedeelte zal zo ook beter begrepen worden en kan er zelf worden nagedacht over de handelingen die er verricht dienen te worden.

Deelnemen aan de ANWB slipcursus

Bij het opzetten van zo een auto slipcursus wordt er rekening gehouden met een aantal factoren. Het doel is immers om de werkelijkheid zo goed als mogelijk te simuleren en is dat zeker een belangrijke factor voor het veiligheidsaspect die zo een cursus te bieden heeft.

De instructeur moet ook ruim ervaren zijn om de nodige kneepjes over te kunnen dragen. Alles gaat er immers in het echt aan toe en mag zo een slipcursus niet leiden naar een ongeluk. Om het onderste uit de kan te halen bij zo een ANWB slipcursus wordt er aan de deelnemers de mogelijkheid geboden om met hun eigen auto aan deel te nemen. Ook een slipcursus motor is er mogelijk en is dat een ware aanrader om onder alle omstandigheden toch de controle over het stuur niet te verliezen.

Kijk dus uit naar een manier om deel te kunnen nemen aan zo een slipcursus en zal het duidelijk zijn, dat je na afloop meer zelfverzekerd achter het stuur kan nemen. Er zijn verschillende instanties waaronder de ANWB waar zo een slipcursus gevolgt kan worden. Er kunnen zich bij deelname aan het verkeer altijd onverwachte situaties voordoen en is het beter om erop voorbereidt te zijn.