Taxi Theorie| Wat Moet je Weten? Regels & Informatie

Taxi theorie

Wil jij graag taxichauffeur worden? Aansluitend op je >auto rijbewijsmotorrijbewijs kun je bij cbr taxi theorie examen afleggen om gemachtigd te worden als taxichauffeur. Dan krijg je de zogenaamde chauffeurskaart voor taxi. Samen met het praktijkexamen, leg je deze af op een CBR locatie bij jou in de buurt. Je kunt de beperkte of volledige chauffeurskaart taxi halen. Wat is dit? Tijdens je theorie-examen krijg je vragen over wet- en regelgeving, communicatie met clientèle en hulpdienstcentrale en over houding en gedrag. Met het behalen van je theorie-examen taxi laat je zien dat je op de hoogte bent van de verkeersregels, maar tevens goed kunt communiceren met klanten door de juiste houding aan te nemen.

Taxi theorie oefenen

Taxi theorie oefenen kun je via onze online taxi theorie cursus waar alle elementen aan bod komen om in één keer te slagen voor je taxi theorie examen van het CBR. Streef jij een baan na als taxi chauffeur? Wij helpen je op weg naar de start van deze boeiende carrière.

Taxi theorie cursus & examen

Tijdens je theorie-examen worden vragen gesteld over twee onderdelen: procedures taxi en verkeersregels. De toets bestaat uit 40 vragen waarvan je er minimaal 32 correct ingevuld moet hebben. Je krijgt hier 60 minuten de tijd voor. De 40 vragen bestaan uit 30 losse vragen in eerste instantie, waarna je twee cases krijgt van elk vijf vragen. Je kunt een taxi theorie cursus volgen om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden.

Een groot deel van het examen betreft meerkeuzevragen. Vragen die gesteld worden als onderdeel van de test gaan over veilige verkeersdeelname zoals ook het herkennen van borden, klachtenprocedure, administratie en documenten, communicatie en omgang met klanten, conflictsituaties, wet- en regelgeving en ritvoorbereiding.

Wanneer je voldoende geleerd hebt en denkt de kennis te hebben om te slagen voor het examen, kun je het examen inplannen bij het CBR. Op de dag van het examen moet je je identiteitsbewijs en reserveringsbevestiging meenemen. Je krijgt meteen de uitslag te zien na de toets, dus dan weet je al of je geslaagd bent. De uitslag van het examen is één jaar geldig.

De prijs van het examen is €45,65 en je betaalt een eventuele toeslag van €12,35 voor extra tijd. Als je een individueel begeleid examen doet, betaal je een toeslag van €36,95.